KANSSPELAUTOMATEN, of zoals in de volksmond genoemd, Fruitautomaten

Deze automatensoort is nog altijd de belangrijkste tak in de automatenbranche en dus ook in ons bedrijf. Kansspelautomaten zijn vaak in opspraak geweest en hebben in de loop der jaren veel stof doen opwaaien, soms terecht maar dikwijls ook onterecht.

In 1986 werd de Wet op de Kansspelen een feit en was de legale uitbetalende  kansspelautomaat geboren. Ondanks deze wet was de rust, waarop zo gehoopt werd niet weergekeerd.

Door de jaren heen werd de situatie alleen maar erger; vele veranderingen aan de automaten zouden, wettelijk opgelegd, volgen en ook op het gebied van gemeentelijke vergunningen verandert het beleid nog steeds.

In het nieuwe millennium is de kansspelautomaat maatschappelijk aanvaard en heeft de branche een goed imago verworven, waarin de kansspelautomaat is uitgegroeid tot een high-tech machine met de allernieuwste elektronische snufjes waardoor deze zorgt voor een plezierig tijdsverdrijf.

Door de invoering van de Euro is de inzet per spel 20 Euro-cent en accepteert de automaat verder nog 50 Euro-cent, 1 en 2 Euro. Tevens dienen alle automaten aan de nieuwe wet te voldoen die per 1 januari 2002 van kracht is.

Amusementsbedrijf Jos Heinen B.V. exploiteert uitsluitend topmerken zoals Barcrest, Bell-Fruit, Cretus en JPM, allemaal merken die in de loop der jaren hun sporen verdient hebben.

Automaten als Club 2000 en Turbo Reel zijn niet meer weg te denken, maar ook de laatste nieuwe versies van deze merken zijn technische hoogstandjes en worden uiteraard door ons bedrijf geexploiteerd.